duminică, 17 aprilie 2011

Rucola

   Ne-am gandit sa vorbim azi de rucola , pentru ca este un ingredient destul de important cand vine vorba de o salata , pentru a da un plus de gust unei pizza sau pentru decor .  
   Rucola este cunoscuta de pe timpul romanilor , care apreciau gustul iute al frunzelor si al semintelor.
   Astazi soiul cultivat creste pana la o inaltime de 0,5 - 1 metru si are flori mici de culoare galben - crem care apar la inceputul verii . Frunzele trebuie culese inainte ca planta sa infloreasca deoarece atunci sunt mai fragede si au un gust mai putin intepator . Odata culeasa rucola trebuie consumata in 2-3 zile deoarece frunzele se ofilesc repede . Pentru a  pastra  prospetimea , o  puteti pastra la frigider in vase sigilate ermetic fara a o usca sau ingheta .
   In sudul Frantei , se foloseste la salata Mesclun . Frunzele se mananca crude dar se pot si gati adaugandu-le in ultimul moment la legumele calite , sosuri pentru paste sau risotto .
   Va recomandam si o salata crocanta de rucola care merge de minune cu orice , de la paste pana la carne prajita si peste .
   Pentru 4 portii aveti nevoie de : 4 maini de rucola spalata cu apa rece si scursa , 12 rosii mici pe care le taiati in patru , 4 cepe verzi taiate , 4 crengute de busuioc taiat si piper negru . Puneti intr-un bol ingredientele si le amestecati si turnati peste ulei de masline si otet balsamic dupa gust , 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu